Met de auto

Parkings

Het adres van Stadsschouwburg Antwerpen is Theaterplein 1, 2000 Antwerpen. Onder de Stadsschouwburg bevindt zich de Interparking Stadsschouwburg. Die bereik je het makkelijkst via de Stoopstraat. Hoofdingang van deze parking is Meistraat 4, 2000 Antwerpen. De parking is open van 07.00 tot 02.00 uur (uitrijden kan 24/24 uur).

Een betaalautomaat voor je parkeerticket (enkel voor Interparking Stadsschouwburg) is beschikbaar in onze foyer. Betalen kan uitsluitend met Bancontact en Visa.

Interparking Stadsschouwburg.

In de buurt heb je verder de keuze uit de volgende Interparkings:

  • Interparking Inno: Hopland 45, 2000 Antwerpen
  • Interparking Horta: Hopland 24, 2000 Antwerpen
  • Interparking Hopland: Hopland (38)40, 2000 Antwerpen

Meer over Interparking.

Je kan ook terecht op de parking Arenberg, Oudevaartplaats 2-4, 2000 Antwerpen.

Parkeren voor bezoekers met een beperking

Interparking Stadsschouwburg beschikt over 4 parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking (rolstoelgebruikers). Deze bevinden zich bij de uitgang, uiterst links vooraan in de parking. Via een lichte helling raak je met de rolstoel bij de Stadsschouwburg.

In de buurt heeft Interparking Horta 5 parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking.
Parking Arenberg telt er 2.

Markt op zaterdag en zondag

Kom je tijdens het weekend naar het theater, hou dan rekening met de markten die plaatsvinden op het Theaterplein en omgeving. Op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur is er de Exotische markt (niet op officiële feestdagen). Op zondag vindt van 8.00 tot 13.00 uur (tot 14.00 uur in de periode met zomeruur) de Vogelenmarkt plaats (ook op officiële feestdagen). Info

Lage-emissiezone (LEZ)

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. Hou rekening met de strengere regels vanaf 1 januari 2020. Vermijd een boete en check je voertuig voor je naar Antwerpen komt. De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord.

Voldoet je auto niet aan de voorwaarden en kom je niet in aanmerking voor een tijdelijke toelating en wil je toch de lage-emissiezone binnenrijden? Dan kan je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kopen. Deze is online verkrijgbaar of te koop aan de parkeerautomaten in de binnenstad.

LEZ op slimnaarantwerpen.be
LEZ-gebied

Werken rond Antwerpen: Oosterweelverbinding

De eerste werkzaamheden zijn gestart op Antwerpen Linkeroever. Bezoekers komende via E17 Gent/Kortrijk en E34 Knokke vinden op www.oosterweelverbinding.be meer info over deze werken en de impact ervan.

Vertrek tijdig, raadpleeg de verkeersinfo

Mis het begin van de voorstelling niet! We kunnen laatkomers namelijk niet garanderen dat zij het eerste deel van de voorstelling nog kunnen bijwonen.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek. Informeer je via de radio of de websites hieronder over eventuele wegwerkzaamheden of files onderweg:

www.slimnaarantwerpen.be
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.