https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/ee/ee4f374d-d162-4173-a42d-cffd41fc79a5/20231116-SA-a-christmas-carol-1440x450.jpg

Vlaamse versie ‘A Christmas Carol’ in Antwerpen, Gent en Hasselt

Gepubliceerd op di 06.12.2022

In het najaar van 2023 pakt Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het wordt een hedendaagse voorstelling met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert. De cast, een combinatie van jong talent en gevestigde waarden, zal integraal van Vlaamse makelij zijn.

Dit legendarische kerstverhaal vraagt natuurlijk om een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse. Na gelauwerde hoofdrollen in gevierde televisieseries (‘In De Gloria’, ‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’,…) en musicals ‘Daens’ (2008) en ‘Fiddler on the Roof’ (2011) geeft Lucas Van den Eynde opnieuw een iconisch personage - Ebenezer Scrooge - gestalte.

“Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. ‘A Christmas Carol’ staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen", zegt Lucas Van den Eynde.

“We maken met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren. We zijn ook heel blij dat we dit nieuwe avontuur met een klasbak als Lucas mogen aanvatten”, aldus Koen Hendrickx van Deep Bridge. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

‘A Christmas Carol’ speelt vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.