Praktische informatie

Stadsschouwburg Antwerpen blijft open

Onlangs verschenen er een aantal berichten in de media over Stadsschouwburg Antwerpen. Het gebouw is aan renovatie toe, maar omdat de kosten te hoog oplopen, besliste het Antwerps stadsbestuur het theater te slopen en elders in de stad een nieuw theatercomplex te bouwen.

Bezoekers kunnen echter op beide oren slapen: het gebouw is dan wel aangetast door betonrot, maar het verkeert nog steeds in veilige staat. Een voorstelling in Stadsschouwburg Antwerpen kan dus, zoals altijd, in alle veiligheid verlopen. Voor de bouw van de nieuwe locatie is er voorlopig geen concrete timing. Stadsschouwburg Antwerpen blijft dus uiteraard open.

Ventilatie

In onze zalen kun je met een gerust hart naar voorstellingen en concerten komen kijken. Al onze zalen voldoen namelijk aan de door de overheid opgelegde ventilatienormen.

Naargelang de kleur van de coronabarometer houden we ook rekening met de bezoekerscapaciteit, zodat onze evenementen in alle veiligheid kunnen doorgaan.

Voor meer informatie over de impact van de coronabarometer op jouw evenement kun je terecht in het Helpcenter.

Vestiaire/lockers

Onze bewaakte vestiaire bevindt zich aan de rechterkant van de foyer.

Je betaalt 2 euro per kapstok met max. 2 jassen per kapstok die je in bewaring geeft.

Opening van de deuren

Raadpleeg de detailpagina van het evenement voor het correcte aanvangs- en einduur van elke voorstelling en het openen van de deuren. Je vindt de informatie over timing, veiligheid en mobiliteit enkele dagen vóór het evenement onderaan op de detailpagina.

Zodra de deuren opengaan, meestal is dat een uur voor aanvang van het evenement, kan je terecht aan de bars voor een drankje en een hapje.

Vertrek op tijd en houd rekening met wegwerkzaamheden en files, zodat je het begin van het evenement niet hoeft te missen.

Toegang tot de zaal

  • Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. Je loopt het risico de toegang tot de zaal geweigerd te worden. Officiële tickets koop je veilig en tegen de correcte prijs via onze zaalwebsite.
  • Bied aan de ingang altijd je eigen ticket aan en niet dat van iemand anders. Zo verloopt het scannen veel vlotter en vermijd je wachttijden aan de deur. Belangrijk! Heb je e-tickets gereserveerd, dan is het absoluut noodzakelijk dat je ticket zichtbaar is op je telefoon. Zorg voor volledige helderheid (geen printscreen, geen gebroken scherm).
  • Neem geen bagage, (grote) handtassen of (rug)zakken mee en reageer correct op eventuele verzoeken van de security. Tassen mogen niet groter zijn dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat).
  • Het is verboden om de zaal te betreden met flessen, blikjes, alcohol, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera’s, vuurwerk en voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Smartphones met een fotofunctie worden gedoogd, tenzij anders bepaald. Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd, tenzij anders bepaald door de organisator. Betreding van de zaal impliceert instemming met mogelijke aftasting.
  • In de zaal geldt een ABSOLUUT ROOKVERBOD.

Bezoek met peuters

In ons theater vinden heel wat voorstellingen voor kinderen plaats. Kom je met kleine kinderen naar onze zaal, dan maken we graag de volgende afspraken...

  • In de sanitaire ruimte zijn een verschoningskussen en een luiercontainer beschikbaar.
  • Houd rekening met het geluidsniveau bij kindershows: voorzie een aangepaste gehoorbescherming voor je kind.
  • In het theater geldt: “1 ticket per toeschouwer”. Kinderen mogen niet op de schoot zitten en ook voor kinderen die in een kinderautostoeltje blijven zitten, moet een ticket gekocht worden. Het theater heeft namelijk, om brandveiligheidsredenen, een maximum aantal toegelaten personen, ongeacht de leeftijd.
  • Heb je vragen over de mogelijkheden van het geven van borstvoeding in het theater of dergelijke, neem dan contact met ons via +32 3 400 69 69 of mail naar info@stadsschouwburgantwerpen.be

Cashless betalen

Betalen aan onze drank- en foodstanden? Dat doe je handig en snel met je bankkaart of met de Cashless Card van be•at. Lees meer.

Verken Antwerpen, boek je hotel

Combineer je komst naar Stadsschouwburg Antwerpen met een bezoek aan Antwerpen.
Verken de stad en boek een overnachting in een hotel.