Lady Linn brengt nieuwe Gorki-cover uit. Op 5 december komt ze op het podium tijdens het huldeconcert VOS in de Lotto Arena.

Lady Linn brengt nieuwe Gorki-cover uit

19.07.2024

Vandaag, vrijdag 19 juli, brengt Lady Linn haar eigen versie van het Gorki-nummer 'Veronica Komt Naar Je Toe' uit. In haar kenmerkende stijl weet ze moeiteloos de gitaarlijnen en de poëtische tekst van Luc De Vos tot leven te brengen.

"Een van de nummers die ik altijd zo mooi vond qua gitaarlijn en tekst is ‘Veronica Komt Naar Je Toe’. Ik herken me volledig in de woorden van de strofes, de treffendheid van zo’n dagelijkse gedachte. De dromerigheid van de zomer en het verlangen in contrast met de realiteit van ‘veel plannen maken, maar er komt weinig van’ is zo grappig en triest tegelijk. Daar was Luc als tekstschrijver uniek in, dus zing ik mijn versie als ode aan Luc, Eric Van Biezen en de mannen van Gorki die mij zoveel moois hebben gebracht met hun muziek,” aldus Lady Linn.

Lady Linn, geboren en getogen in Gent, koestert warme herinneringen aan Luc De Vos. “Ik weet nog goed… Ik was als 18-jarige in Gent met mijn eerste groep Bolchi aan het optreden op de Korenmarkt en wie sprak me daarna steevast aan met ‘hé Bolchi baby’: Luc. Hij was iemand die ik jaren erna bleef tegenkomen in de Gentse muziekscene, waar ik steeds naar opkeek en met wie ik luidkeels meezong in het publiek als we samen speelden op een festival. De teksten van Luc en de muziek van Gorki raken me diep. Altijd al. Ik ben dan ook heel dankbaar en vereerd dit te mogen doen.”

De Vlaamse muziekscene verloor eind november 2014 een Gents icoon. Muzikant, schrijver en zanger van Gorki, Luc De Vos, overleed toen onverwacht. Op donderdag 5 december zullen een twintigtal artiesten en bands, waaronder Lady Linn, een eerbetoon brengen aan Luc De Vos in de Lotto Arena. Het huldeconcert VOS belooft een bijzondere avond te worden met optredens van onder andere ISE, Maria Iskariot, Emma Bale, BLUAI, Elisa Waut, Kids with Buns, Chibi Ichigo, ILA, Emmy d’Arc, Judith en Aafke Romeijn.

‘Veronica Komt Naar Je Toe’, de nieuwe single van Lady Linn, is vanaf nu overal beschikbaar en te beluisteren. Mis haar optreden niet op 5 december in de Lotto Arena.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief