Volg de European Open 2024 in de Lotto Arena

[BLOG] Volg de European Open 2024 in de Lotto Arena

13.10.2024

De komende week draait alles om tennis in de Lotto Arena, waar de European Open vandaag van start gaat! Dit ATP Tour 250 tennistoernooi belooft spannende duels en topspelers in actie. Volg hier dagelijks onze updates!

Woensdag 16 oktober

De derde dag van de European Open stond helemaal in het teken van onze Belgen. Het Limburgse dubbelduo Sander Gillé (ATP-31) en Joran Vliegen (ATP-31) zorgde na een ware thriller voor de eerste overwinning van de avond. Publiekslieveling Zizou Bergs (ATP-69) behaalde snel een tweede succes door de Argentijn Facundo Diaz Acosta (ATP-67) te verslaan in twee sets. De 19-jarige Alexander Blockx (ATP-231) moest helaas het onderspit delven tegen de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-62).

Ook vandaag - de vierde dag van de European Open - staat weer heel wat te gebeuren. Na zijn schitterende overwinningen eerder op het tornooi neemt Gilles-Arnaud Baily (ATP-869) het in de tweede partij van de dag op tegen de Duitser Daniel Altmaier (ATP-84).

Na Bailly komen de broers Tsitsipás aan de beurt. De titelverdedigers starten hun tornooi tegen het Nederlandse duo Robin Haase (ATP-71) en David Pel (ATP-177).

Eerste reekshoofd Alex De Minaur (ATP-9) bindt eveneens de schoenen aan. Bij zijn derde deelname in Antwerpen neemt de voormalige finalist het in de eerste ronde op tegen de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP-54).

Tenslotte komt ook het Canadese talent Félix Auger-Aliassime (ATP-21) in actie. De winnaar van 2022 speelt tegen de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-87), die in de eerste ronde onze landgenoot Collignon (ATP-164) uitschakelde.

Dinsdag 15 oktober

Vandaag krijgen we heel wat Belgen in actie! Ook tijdens deze editie komt het Belgische tennis ruim aan bod. Met de winst van Bailly hebben we voor het eerst in de geschiedenis van het tornooi maar liefst vier Belgen op de hoofdtabel.

Om te beginnen speelt het dubbelteam Sander Gillé (ATP-31) en Joran Vliegen (ATP-31) hun eerste wedstrijd tegen het Franse duo Manuel Guinard (ATP-71) en Gregoire Jacq (ATP-64).

Een andere Belg die in actie komt is toptalent Alexander Blockx (ATP-231). De 19-jarige Antwerpenaar is erop gebrand zich te tonen aan het thuispubliek en neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-62).

En tenslotte zijn natuurlijk alle ogen gericht op Zizou Bergs (ATP-69), die vanaf 18u30 de baan zal betreden tegen de Argentijn Facundo Diaz Acosta (ATP-67). Ongetwijfeld een spannende wedstrijd eneen moment waarop de Lotto Arena op zijn grondvesten zal daveren.

Maandag 14 oktober

Op de tweede dag van de European Open kon Gilles-Arnaud Bailly (ATP-869) uitpakken met een straffe overwinning! De Georgiër Basiliashvili (ATP-318), voormalig nummer 16 van de wereld, was geen artij voor de jonge Belg die hiermee voor de tweede maal op rij een plaats bemachtigd op de hoofdtabel.

Vandaag moesten we afscheid nemen van onze landgenoot Raphaël Collignon (ATP-164). Hij verloor kansloos in twee setsvan de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-93) en neemt zo afscheid van het tornooi.

De eerste ronde was ook het eindstation voor ex-winnaar en voormalig nummer zeven Richard Gasquet. De 38-jarige Fransman, die vorige week zijn afscheid aankondigde, moest zijn meerdere erkennen in de Argentijn Tomas Martin Etcheverry (ATP-37). Ex-winnaar Richard Gasquet verloor dus zijn wedstrijd en was voor een laatste maal te bewonderen in Antwerpen. Gasquet, de allereerste winnaar van het tornooi en met acht deelnames in Antwerpen nog altijd recordhouder, heeft een nauwe band met de European Open en was zichtbaar aangedaan bij zijn afscheid aan het Belgische publiek.

Vandaag maakten een aantal spelers ook tijd voor een culturele uitstap in Antwerpen. Journaliste in spe Alicia liep met hen mee en maakte dit verslag.

Zondag 13 oktober

De deuren van de Lotto Arena zijn sinds 11 uur open. In de Fanzone zijn de hele dag activiteiten gepland waaronder een handtekeningensessie met enkele spelers.

De eerste wedstrijd wordt vandaag gespeeld om 15 uur. Vandaag komen drie landgenoten op de court: Michael Geerts, Emilien Demanet en Gilles Arnaud Bailly.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief