Maak kennis met de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Benson Boone.

Wie is Benson Boone: 6 opmerkelijke feiten

19.07.2024

De Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Benson Boone maakt snel naam in de muziekindustrie. Benson wordt geboren op 25 juni 2002 in Monroe, Washington, en begint zijn muzikale reis op jonge leeftijd. Zijn passie voor muziek wordt aangewakkerd tijdens zijn tienerjaren, waar hij zichzelf leerde piano en gitaar spelen.

1. Doorbraak dankzij 'American Idol'. Benson Boone kreeg in de Verenigde Staten nationale bekendheid door zijn indrukwekkende deelname aan de talentenjacht 'American Idol' in 2021. Ondanks dat hij op eigen initiatief de show vroegtijdig verliet, maakte hij een blijvende indruk op zowel juryleden als het publiek, wat een springplank was voor zijn muzikale carrière.

In een interview zie hij hierover: "The reason that I quit American Idol is because I wanted to do music. I decided that I wanted to do music, and I don't want people to be like, 'Oh Benson Boone. American Idol blew him up."

2. Hit Single 'Ghost Town'. Zijn debuutsingle 'Ghost Town', uitgebracht in oktober 2021, werd een massive hit. Het nummer benadrukt zijn unieke zangtalent en emotionele diepgang. Het nummer werd uitgebracht op het label van zijn muzikale mentor Dan Reynolds van Imagine Dragons. In deze video op Instagram praat hij over zijn ontmoeting met Dan Reynolds.

3. Multi-instrumentalist. Benson is niet alleen een getalenteerde zanger, maar ook een veelzijdig muzikant. Hij leerde zichzelf piano en gitaar spelen tijdens zijn tienerjaren, wat hem helpt bij het schrijven en uitvoeren van zijn eigen muziek.

4. Oprechte en persoonlijke songs. Boone's muziek staat bekend om zijn oprechte en persoonlijke teksten. Hij schrijft vaak over zijn eigen ervaringen en emoties, wat hem helpt om een diepe connectie te maken met zijn luisteraars.

5. Loyale fanbase. Benson heeft een trouwe en groeiende fanbase. Zijn down-to-earth persoonlijkheid en actieve interactie met zijn fans - die zichzelf 'Boonies' noemen - op sociale media hebben bijgedragen aan zijn populariteit en succes.

6. Muzikale zussen. Wist je trouwens ook dat Benson vier (!) zussen heeft waarvan er enkele ook een muzikale carrière hebben. Zo nodigde hij onlangs zijn zus Claire mee op het podium.

Koop nu je tickets voor Benson Boone in Vorst Nationaal.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief